Άλμπουμ: "Η Ζάκυνθός μου"

Παραδοσιακά τραγούδια για τη Ζάκυνθο

Το μουσικό έργο"Η Ζάκυνθός μου", περιλαμβάνει μελοποιήσεις παλαιότερων αλλά και νεότερων χρονολογικά ποιημάτων, γραμμένα αποκλειστικά για το μοσχονήσι του Ιονίου, την Υλήεσσα του Ομήρου, τη Φλωρεντία της Ανατολής κατά τον Διονύσιο Ρώμα και Ντίνο Κονόμο, αλλά και τη δική μας τη λατρεμένη και "ταλαιπωρημένη" σύγχρονη Ζάκυνθο.

Η μελοποίηση ποιημάτων αφιερωμένα στη Ζάκυνθο, αποτελούσε για εμένα μία σκέψη και επιθυμία αρκετών ετών, μέχρι που με αφορμή την εξαιρετική ανθολόγηση του Διονύση Σέρρα ("Η Ζάκυνθος στην Ελληνική και ξένη ποίηση" από τις εκδόσεις Περίπλους), σ
τις αρχές του 2012 μου δόθηκε η δυνατότητα να ξεκινήσω αυτή τη διαδρομή της αναζήτησης και της δημιουργίας, περνώντας μέσα από τα υπέροχα επτανησιακά μουσικά μονοπάτια.

Η μελοποίησή μου αυτή φιλοδοξεί να προσεγγίσει το παραδοσιακό ζακυνθινό άκουσμα, δηλαδή την αγαπημένη μας διωδία. Με τη συγκεκριμένη δημιουργία σκοπός μου είναι παράλληλα να εκφράσω την αγάπη μου για το νησί, το θαυμασμό μου για τη μεγάλη μουσική ζακυνθινή παράδοση, καθώς επίσης και να εμπλουτίσω το επτανησιακό ρεπερτόριο με νέα τραγούδια, που κοσμούνται από στίχους και άλλων ντόπιων παλαιότερων αλλά και σύγχρονων ζακυνθινών ποιητών.

Μέχρι σήμερα, η παρουσίαση του έργου αυτού γίνεται αποσπασματικά, τόσο απευθείας μέσα από το διαδίκτυο με προσωπικές μου ηχογραφήσεις, όσο και μέσα από δημόσιες εμφανίσεις - εκδηλώσεις.

Ακούστε τραγούδια από το μουσικό αυτό έργο, όπως αυτά ερμηνεύτηκαν στην εκδήλωση στο θέατρο του Σαρακινάδου στις 2 Μαίου 2015, είτε συνεχόμενα, είτε επιλεκτικά, κάνοντας χρήση της επιλογής "Playlist" που βρίσκεται στη γραμμή ελέγχου αναπαραγωγής του παρακάτω βίντεο.Επίσης, στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να παρακολουθήσετε σύντομα μεν, αλλά και χαρακτηριστικά δε αποσπάσματα από τη βραδιά - αφιέρωμα στη Ζάκυνθο που πραγματοποιήσαμε στις 9 Ιανουαρίου 2016 στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών.
Σας ευχαριστώ
Γιάννης Παντάκης