Ηχογραφώντας τη... Ζάκυνθό μας


Ένας πρώτος μικρός αλλά σημαντικός κύκλος ηχογραφήσεων του έργου "Η Ζακυνθός μου", ολοκληρώθηκε με επιτυχία και μία μεγάλη επιθυμία ξεκίνησε να ικανοποιείται.

Για ακόμη μια φορά να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου όλους εσάς που έχετε αγκαλιάσει και στηρίζετε τα τραγούδια μου, αλλά και όλους ανεξαιρέτως τους αγαπημένους μου φίλους και συνεργάτες που από την αρχή συμπορευόμαστε σε αυτήν την προσπάθεια, μία προσπάθεια η οποία πολύ γρήγορα μετασχηματίστηκε σε ομαδική, σε συλλογική υπόθεση. Ξεκινώντας λοιπόν από τον παλαιότερο, ευχαριστώ και πάλι την Ανδριάνα (Λυκούρεση), τον Μπάμπη (Πλατυπόδη), το Σπύρο (Κανδιάνο), το Γιώργο (Σούλη), το Διονύση (Ρένεση), το Βασίλη (Χριστοδουλόπουλο), τη Loli (Elezi), τον Vaghinak (Galoyan), το Σπύρο (Γιακουμέλο), το Σταμάτη (Μεϊντάνη), το Δημήτρη (Χριστοδουλόπουλο) και το Δημήτρη (Πελεκάνο) από την Αθήνα.

Ιδιαίτερα σήμερα όμως θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς και τον αγαπημένο μας μαέστρο Τιμόθεο Αρβανιτάκη, που αγκάλιασε την προσπάθεια μας αυτή συμβάλλοντας ουσιαστικά, με τον δικό του μοναδικό τρόπο, ενορχηστρωτικά, στα πρώτα έξι (6) μου τραγούδια για τη Ζάκυνθό μας... ενσωματώνοντας μάλιστα σε ένα από αυτά, το εξαιρετικό ηχόχρωμα μιας φυσαρμόνικας και με αέρα "καστρινό" (του Νίκου Γιαννίκου). Και θέλω να πιστεύω και εύχομαι αυτά να είναι μόνο η αρχή. Παράλληλα όμως να ευχαριστήσω αλλά και να εκθειάσω τον Αντρέα Σταμίρη για την ουσιαστική συμβολή του στην ηχογράφηση και όχι μόνο τεχνικά, όπως και για τη συμμετοχή του στο μαντολίνο.

Η παρούσα ηχογράφηση, πραγματοποιήθηκε τόσο στο πλαίσιο της έναρξης καταγραφής της δουλειάς που παρουσιάσαμε τον Μάιο του 2015 στο Σαρακινάδο στη Ζάκυνθο και τον περασμένο Γενάρη στο πολεμικό μουσείο στην Αθήνα, όσο και για τη στήριξη μελλοντικών μουσικών συμπράξεων και συνεργασιών για το νησί αλλά και για τα Επτάνησα γενικότερα.

Περισσότερα στοιχεία τόσο για την κυκλοφορία αυτής της καταγραφής, όσο και για μελλοντικές παρουσιάσεις, θα έχω τη χαρά να μοιραστούμε όταν θα υπάρξουν περισσότερα δεδομένα.

Τα τραγούδια που ηχογραφήθηκαν είναι τα παρακάτω:
  1. Πανσέληνος στη Ζάκυνθο - Στίχοι: Διονυσία Μούσουρα, Ερμηνεία: Ανδριάνα Λυκούρεση, Γιάννης Παντάκης
  2. Το Μοσχονήσι - Στίχοι: Φραντζέσκα Κολυβά, Ερμηνεία: Ανδριάνα Λυκούρεση, Γιάννης Παντάκης
  3. Πατρίδα μου Φιλτάτη (Ζάκυνθος) - Στίχοι: Διονυσία Μούσουρα, Τραγούδι: Ανδριάνα Λυκούρεση, Γιάννης Παντάκης
  4. Ο Αργαλειός - Στίχοι: Λενέτα Στράνη, Ερμηνεία: Βασίλης Χριστοδουλόπουλος, Γιάννης Παντάκης
  5. Η Αγάπη θέλει φίλεμα - Στίχοι: Λενέτα Στράνη, Ερμηνεία: Βασίλης Χριστοδουλόπουλος, Ανδριάνα Λυκούρεση
  6. Όπου Νταμάρι στο Σκοπό - Στίχοι: Λενέτα Στράνη, Ερμηνεία: Βασίλης Χριστοδουλόπουλος, Γιάννης Παντάκης  
Παίζουν: Μαντολίνο Ι, ΙΙ: Ανδρέας Σταμίρης,  Κιθάρα Ι, ΙΙ: Δημήτρης Χριστοδουλόπουλος, Βιολί: Loli Elezi, Φυσαρμόνικα: Νίκος Γεωργάνος (Καστρινός) 

"Studio Stamiris" - Ζάκυνθος
Ηχογράφηση - Remixing: Αντρέας Σταμίρης


Να είστε πάντα καλά.


Ακούστε αποσπάσματα από τα τραγούδια:



Δείτε παρακάτω ενδεικτικές φωτογραφίες από τις στιγμές της ηχογράφησης. Περισσότερες φωτογραφίες στο φωτογραφικό μου αρχείο.











Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τιμητική εκδήλωση στην ποιήτρια και συγγραφέα Λενέτα Στράνη - Ζάκυνθος 20/8/2023

Το μουσικό άλμπουμ «Η Ζάκυνθός μου» κυκλοφορεί σε Βιβλίο CD

"Η Ζάκυνθός μου" - "ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ" (Στίχοι: Ιωάννης Τσιλιμίγκρας 1872 - 1947)